מה שקורה עכשיו - בלוג
תחת כותרת זו מופיעים מאמרים קצרים מאת אוריה מבורך,
רובם פורסמו כפוסטים בעמוד הפייסבוק של “אפרכסת”.
כל מספר שבועות עולים לכאן מאמרים חדשים, שווה להתעדכן
פנייה שהגיעה למוקד “חברים מקשיבים” בנוגע לספר “מה את מבקשת”, הועברה אלינו. הנערה הפונה מתלבטת האם לקרוא את הספר. האם הא מסתדר עם ההלכה? האם המסר החינוכי שלו בריא ומועיל לחברה? ומה היו התגובות לספר בישיבות שמרניות?
כמעט לכל דבר שאנחנו נחשפים אליו, בטח אם בחרנו להיחשף אליו, יש עלינו השפעה, פעצים רבות בלתי מורגשת. בבואנו לאפשר לילדינו תוכן לצפייה, עלינו לחשוב בעצמינו וביחד איתם כיצד התוכן הזה עלול להשפיע עליהם ומה טיבה של השפעה זו.
כיצד מנרמלין? 5 דרכים פשוטות בהן תוכלו בקלות רבה לנרמל כל תופעה חברתית, לא משנה כמה היא רדודה מבחינה מוסרית וערכית, במקרה הזה – נישואים פתוחים. ביקורת לסרטה התיעודי של שי לי שינדלר.
בכל פעם שמתגלה כי בעל סמכות דתית השתמש בסמכותו לרעה ופגע מינית, האירוע הזה מהווה טריגר עבור נפגעות ונפגעי תקיפה מינית דתיים. אך יש תקווה. ראיתי אותה במו עייני, על נפגעות שליוויתי, שקמו מתוך האפילה, צמחו והשתקמו. קראו עוד…
מילים יכולות לבנות ולהרוס. את המילים של אנשי החינוך הדתיים, אודות הצניעות, הדתל”שית הזו ורבים אחרים כמוה נוצרים כחלק מרכזי בהליך העזיבה שלהם את החברה הדתית. האם הם מודעים לכך?
משהו מוזר עובר על אתר Ynet, מחוסר אמון באהבה הם עברו בחדות ובמהירות לאמון באהבה. אבל לא סתם אהבה – אהבה של פרק-בתניקים, שלרוב תכלול בגידה, סטוץ, גירושין או סתם תאווה בלתי פוסקת למין וריגושים.
המהדורה החדשה של מה את מבקשת כבר במדפי חנויות הספרים, ואנחנו מביאים לכם סקירה נהדרת של הספר מאת מאור הורוביץ. הסקירה מפרטת את התכונות הייחודיות של הספר כקול חדשני בין העולם הדתי והמודרני, מנקודת המבט של גבר דתי.
במאמר מפורטת השיטה של ביקורת תרבות היומיום שאני נוקטת בה באפרכסת, ואיך השיטה הזו עוזרת לנו לקרוא את עמליה כקריאת השכמה שמקיימת קשר הדוק עם התרבות המערבית.
פוסט וויראלי של אבא חילוני מתיימר “לתקוף” את העולם הדתי ואת הייצוג שלו בכנסת. אך מעבר לבורות העצומה – אילו תפיסות חברתיות מסתתרות מאחורי דבריו? והאם הוא מפספס כמה דברים בנוגע לעתיד ביתו האהובה?
בראש השנה הזה אני נתפלל כולנו לשלומם של אזרחי ואזרחיות איראן, ולהצלחת מחאת החיג’אב. חיג’אב צריך ללבוש מתוך בחירה והזדהות, לא מתוך אכיפה ששולחת אותך לאשפוז לפני מותך.
בכתבה שמתפרסמת בימים אלו במאקו, מספרת בתו של שלמה גרוניך על הקושי שלו לחזור לבמות מפאת ביטולי הופעות שלו, מאז אותה בדיחה גרועה שאמר בהופעתו לפני כחמישה חודשים. לנו יש לבתו של גרוניך עצה מיוחדת במינה!
וידוי של גבר בקבוצה תל-אביבית גרר שיימינג מזוויע, שמעורר מחשבה על גבריות, רגישות וכמובן השיח הליברלי כולו. האם ניתן לשפוט מחשבות ופנטזיות? האם כל פנטזיה היא מושא לשיח ודיון ברשות הרבים?
בפוסט הזה אני הולכת לנתח שיר מבחיל ופוגעני בצורה בלתי-נסלחת של אלילת נוער ישראלית. השיר הזה נחת לפני שבוע ביוטיוב והצליח לעורר מעט זעם, מעט מדי, ובהמשך אסביר מדוע הפעם הזעם הציבורי היה כה חלוש.
לאחרונה שלחו לי כמה אנשים קישור לתחקיר של פוליטיקלי קוראת על הפגיעות המיניות ב”אשראם במדבר”. לא תכננתי לקרוא את זה, כי שיערתי שלא יתחדש לי דבר, אבל אז נתקלתי בעדות המדהימה הזו…
זוג חילוני שיוצא שנתיים וחצי, לא קיימו יחסי מין מעל שנה. מה קורה ליחסי המין כאשר מנשלים את השמחה והברכה מהמיניות? מה קורה לחיי האהבה הזוגיים?
מיכל נפגעה מינית על ידי קרוב משפחתה, ומאז היא מתמודדת עם תחושות קשות של חוסר אמון, אשמה ובושה. בעקבות פרשת נחמה תאנה, היא משתפת את דבריה על חשיבות נתינת האמון בנפגעות ונפגעי פגיעה מינית.
פנטזיה באשר היא אינה דבר רע, פנטזיות וחלומות יכולים להיות דבר חשוב ומקדם. אך ראוי לדבר על המחיר של הפנטזיה – אם המימוש שלה גורר מחיר כבד מאוד, כדאי לשים לב אליו ואף לבקר אותו.
שיח ההשגבה המינית ושיח האדישות המינית לרוב סותרים זה את זה. בפוסט של אישה אמיצה שנפגעה מינית בסדנאות “ריפוי מיני” היא מדגימה לנו כיצד דווקא שילוב של השגבת המיניות יחד עם אדישות למשמעות המין בחיינו, מוביל לאסון.
מה קורה כשנשים פרוגרסיביות מבינות לפתע את מה שמוסד הנישואין המסורתי מנסה להבהיר לנו במשך אלפי שנים? מה מלמד אותנו הדיון אודות הזכות להפיל תינוק, על עולם המיניות ועל האחריות האישית שלנו?
לכל אחד ואחת מאיתנו יש מעגלים חברתיים שונים, אותם אנחנו מדרגים ומסווגים בין היתר באמצעות החשיפה והאינטימיות שאנו חולקים עם המעגל. השיח הפרוגרסיבי לעומת זאת, מבקש להנמיך את החומות בין כל מעגל, ומראה לנו שוב ושוב כיצד הוא מפורר את האינטימיות באצטלה של העצמה.
חמישה סיפורים על פגיעות מיניות, חמישה סיפורים שונים – מה משותף להם? מה אפשר ללמוד מהם על פגיעות מיניות בעולם הדתי?
תמונה של זמרת ישראלית מפורסמת בביקיני חושפני קורעת את הרשת ומביאה איתה סערה – האם מותר לבקר את הזמרת? מה הגבול לביקורת? מדוע אלו שקובעים את כללי הדיון אודות התמונה החושפנית חוטאים בצביעות? וגם – איך מחאת הביקיני פוגעת בנשים?
אתמול הייתי בשבוע הספר במתחם התחנה בירושלים וזכיתי לחתום על הספר שלי בדוכן של מגיד-קורן, והנה כמה מחשבות על ספרים, על קוראי “מה את מבקשת” ועוקבי אפרכסת…
אני לא חסידה גדולה של המשפט “מילים יכולות להרוג”. לכבוד שבוע הספר, אני כותבת פה על שני ספרים שלדעתי צריכים להיות בכל בית בישראל. מדוע? משום שיש שני תחומים שבהם מילים באמת יכולות להרוג.
פרופסור אמריקאי חקר את השאלות הבאה: בחברה המערבית המודרנית מה מגדיר מעשה רע ולא מוסרי? האם תחושות ואינטואיציה הן מרכיבים בקביעת המוסר? התוצאות שקיבל מפעימות ומלמדות הרבה על החברה בה אנו חיים.
אזהרה: הפוסט מכיל תמונה קשה לצפייה
כולנו נתקלנו בתכנית “חתונה ממבט ראשון” או “חתונמי”. בתחקיר של ישראל היום התפרסמו עדויות של משתתפי ומשתתפות התכנית, בהם דובר על הנזקים הנפשיים הרבים שנגרמו להם מהתכנית. אך אולי יותר מהתחקיר, מערכון של היהודים באים היטיב לתאר את הבעייתיות האמיתית בתכנית הזאת…
כיצד מחלחל אלינו השיח הפוריטני? היטיבה לענות על השאלה הגדולה הזו אחת מקוראות הספר “מה את מבקשת”, בוגרת החינוך הדתי לאחרונה. במכתב ששלחה אליי, היא מפרטת את המקומות והאפיקים דרכם השיח הפוריטני שמוצג בספר, מחלחל אלינו בדור הנוכחי…
איך באים ילדים לעולם? על פי ביקורת הספרים של הארץ, רק על ידי זרע וביצית. ללא אהבה, כמובן שללא אלוהים, ובכלל – ללא כל תחושה נשגבת, תחושת שליחות או אחריות. כך נראה פסטיבל לא מוצלח של ניפוץ מיתוסים בחברה המערבית. הוא מותיר לנו עולם ריק, קר ומנוכר – בהצלחה לנו!
אחת התגובות שלנו לאירועים כואבים, היא הצנעה. צניעות מאפשרת לנו לכסות על הכאב שלנו, ובכך לגונן עליו מפני המבט הביקורתי או המסוקרן של הזולת. הצנעה פשוטה של הכאב מאפשרת לנו לתת לכאב, כמו גם לכל רגש או אלמנט אינסופי, את הממשות הקדושה שלו.
אזהרה: הפוסט מכיל תיאורים קשים לקריאה
הגדת פסח ללא סיפורי עבדים, מכות, סבל ורוע – נשמע נחמד, לא? אז מסתבר שלאחרונה פירסמה אישה אחת הגדה מהסוג הזה, אבל האם בהגדה מסוג כזה אנחנו לא שומטים את הקרקע מתחת לתרבות שלנו? האם אנחנו לא חוטאים ביהירות מוסרית?
בימי הביניים כל ביטוי של “טעות” היה נחשב חטא, ולכן אנשים נמנעו מלדון על המוסכמות שתקעו את העולם המערבי למשך אלף שנה. לאחרונה אנו עדים לתהליך בו כל ביקורתיות מקבלת תווית אוטומטית של רוע ושנאת אדם (במיוחד אם אותו אדם משתייך לקהילת הלהט”ב).
מהם המחירים שעשויים להיות כרוכים בחברה רב-מינית, והאם ראוי שהעולם המערבי יציב את החברה הזו כחזון עתידי? האם המשפחה ההטרו-נורמטיבית צריכה להיות ברירת המחדל שלנו, או שעלינו לאמץ לכתחילה את שלל הצורות של התאים המשפחתיים?
את השיח המערבי המודרני חייבים לבקר, ולא לדאג על אף תופעה תרבותית שנראית לנו בעייתית, כולל השיח הלהט”בי הרדיקאלי. אך יש להבין שעד שתופעת הלהטבפוביה לא תיכחד מן העולם – הביקורת על השיח הלהט”בי הרדיקאלי יהיה אפקטיבי הרבה פחות.
מחקר חדש של מכון גאלופ האמריקני מציג נתונים מפתיעים ומעוררי מחשבה בנוגע לזהות הלהט”בית בעידן שלנו. עד כמה הנטייה המינית היא מולדת? עד כמה היא נרכשת חברתית?
כשפונים לפילים בלשון זכר, הם מפתחים קרומים על הכנפיים ולא יכולים לעוף”. זה פחות או יותר התוקף המדעי של המחקר המפורסם שטען שפניה בעברית בלשון זכר, מחלישה את תוצאות המבחנים של נשים…
אחת הקוראות של “מה את מבקשת: ספר על אהבה וגוף” סיפרה לי משהו שקרה לה היום. הנה הסיפור: יעל (שם בדוי) , בת 20, עובדת בחנות נעליים. אתמול נכנס לחנות איש מרשים כבן 45…
מה שיפה אצל קארין ארד זה שהיא תמיד אומרת מה שהיא חושבת, בעיקר דברים שנשמעים פחות טוב. כך אנחנו יודעים שהיא מייצגת חשיבה של נשים רבות, שפשוט אומרות בשקט…
אז אם מיניות זה כזה חשוב, איך זה שלא בודקים התאמה מינית לפני הנישואין?”, “מה עושה זוג חברים שממש מנסים לשמור ולא מצליחים?”, “איך זה שכמתחתנים, פתאום עוברים מאפס למאה?”
דני רופ זוכה בימים האחרונים להיות מקור-הרשע-התורן שנשחט בכיכר העיר לקול צהלותיהם של נקיי כפיים. לאחר שהוכתר באחד האתרים הפופולריים כמי שהטריד מינית בשידור חי…
דני רופ זוכה בימים האחרונים להיות מקור-הרשע-התורן שנשחט בכיכר העיר לקול צהלותיהם של נקיי כפיים. לאחר שהוכתר באחד האתרים הפופולריים כמי שהטריד מינית בשידור חי…
האם “איסור הסתכלות” קובע שאסור לגברים להסתכל על נשים? ומה לגבי הרהור עבירה? האם ההלכה אוסרת על בנים לחוש חוויה של משיכה כלפי בנות, כל עוד הם לא נשואים?…
הסיפור של הקומיקאי ניקי גולדשטיין שעזב את משפחתו למען זוגיות עם חברו הטוב, הוא סיפור של הקרבה. אותו סיפור, אבל בשינוי קל: במקום שזו תהיה הקרבה למען “הזולת”…
כשניקי גולדשיין ואייל שלום מספרים לנו שהם הלכו אחרי הלב, אנחנו אמורים למחוא כפיים, לנגב דמעה, או לכל הפחות לשתוק. כי “הלב” זה סוג של קלף מנצח. אם הלכת אחריו, אתה…
בסרטון: שתי סצנות מתוך הפרק ששודר השבוע מתוך הסדרה “פשוט ככה” (סדרת ההמשך ל”מיניות והעיר הגדולה”). זה יראה לכם כמו פארודיה אבל אני מבטיחה לכם שזה רציני לגמרי…
תחרות מיס יוניברס מגיעה לארץ ומספקת לנו לא מעט פנינים. מאז צאת הספר שלי (“מה את מבקשת: ספר על אהבה וגוף”) אני מגלה עוד מאפיינים של השיחים השונים שמופיעים בספר. למשל…
הורים ואחים גדולים, הפוסט הזה בשבילכם…לפני כמה חודשים הוזמנתי להצטרף לקבוצת ווטסאפ של בנות דתיות בגילאי 13 עד 16, שמיועדת לחיזוקים יומיים בעיקר בתחום התורני. בוקר אחד…
היום התפרסמו שתי כתבות חשובות. האחת, כתבה בכיפה שבה הרב אליהו מספר על חיים ולדר. השניה, כתבה בווינט שמביאה עדויות חדשות כלפי המורה ציפי דינר, שלכאורה הפכה כמה…
בראיון איתה יצאה עדי ביטי כנגד אביה שהורשע בהטרדה מינית חמורה של מעריצות שלה. אני לא מצליחה עדיין לשים בדיוק את האצבע על מה יש בראיון הזה, באישיות של עדי ביטי, שגרם לי…
בראיון איתה יצאה עדי ביטי כנגד אביה שהורשע בהטרדה מינית חמורה של מעריצות שלה. אני לא מצליחה עדיין לשים בדיוק את האצבע על מה יש בראיון הזה, באישיות של עדי ביטי, שגרם לי…
פוסט קשה ואולי מטרגר. סליחה שלא מצאתי דרך פחות ישירה לכתוב את זה. כשנערה דתית בת 16 שומעת ממני את המשפט “מצוות עונה היא החובה ההלכתית שמוטלת על האיש לשמח את אשתו ולהעניק לה סיפוק מיני”, העיניים שלה נוצצות…
בשנות התשעים ארצות הברית געשה ונרעשה בעקבות הצעת חוק לאסור הפצה של פו*נו. משפטן ידוע מאוד בשם רונלד דבורקין אמר שהוא לא חושב שצריך לאסור על הפצת…
ביומיים האחרונים קיבלתי שתי הודעות ווטסאפ שנכתבו על ידי נשים שונות. ההודעות מזמינות נשים ונערות להסיר את תמונת הפרופיל של הפנים שלהן…
הצד האפל של הירח. הפעם פוסט אישי יחסית לבדרך כלל. אני פותחת פינה, ובמסגרת הפינה הזו אני אעלה פוסטים שעוסקים ב”הרהורי סליחה” שיש לי, בעקבות הספר “מה את מבקשת”.
הצד האפל של הירח. הפעם פוסט אישי יחסית לבדרך כלל. אני פותחת פינה, ובמסגרת הפינה הזו אני אעלה פוסטים שעוסקים ב”הרהורי סליחה” שיש לי, בעקבות הספר “מה את מבקשת”.
הפוסט הזה יגיע לפסים קיצוניים ומוגזמים והיסטריים, ומה שלא תרצו. אבל זו הזעקה שנעזקת בתוכי כבר המון זמן, והגיע הזמן בשבילי לזעוק אותה…
אני חושבת שאפשר למקם אנשים דתיים בין שני קצוות של ציר: בקוטב האחד של הציר, גברים ונשים שממש לא מבינים מה האישיו הגדול שעושים מצניעות. מבחינתם צניעות היא עוד מצווה מתוך…
לפני 13 שנים הרעדתי את חלונות הקרוואן שאני וישי גרנו בו באותה תקופה, עם צרחת “וואו” בלתי נשלטת. זו הייתה הפעם הראשונה שלמדתי את סוגיית ארון העדות שמופיעה במסכת יומא…
כמה הרהורים מבאסים על המודעה הזו, שאלפי מורות קיבלו במייל לכבוד יום האישה: כל עוד לא מדובר בסין הקומוניסטית, המשפט “הדבר האמיץ ביותר הוא לחשוב על עצמך” הוא סיסמא…
נא להכיר: גזלייטינג מיני. בחודשים האחרונים נחשפנו למקרים של פגיעות מיניות, שלכולן יש מכנה משותף: הפוגע הפעיל על הנפגעת מניפולציה שעונה על ההגדרה של גזלייטינג, שמיד נפרוס אותה…
“טינדר” היא אפליקציה שמיועדת באופן מוצהר למציאת פרטנר שנמצא במרחק גאוגרפי סביר, עבור מפגש מיני מזדמן. האם יש לדתיים ולדתיות מה לחפש שם? מהכתבה שפורסמה באתר כיפה, מסתבר שלכאורה כן…
אז האם לנשים ונערות אין יצר מיני? מהיכן מגיעה הגישה ההלכתית שמתירה לגברים לרחוץ במעין ללא חולצה?…
הסטיקר הזה רץ ברשתות החברתיות. אני חושבת שיש בו גם אמת וגם טעות, ואנסה לעמוד על שתיהן…
“אבא, למה כשאנחנו הולכים עם אמא לקניות ב”ביג” בבית שמש, אמא תמיד לא אוהבת את כל התמונות שיש שם על החנויות?” (הילד מתכוון לתמונות של נשים לא צנועות). הילד היה ממש מוטרד מזה. לא מבין, מבולבל, שואל…
תודה ל 720 נשים ונערות דתיות שענו על הסקר ששואל שאלה אחת פשוטה : איך תרגישי אם יסתובב לידך גבר בלי חולצה על גדת המעין?” אמנם, לא מדובר בסקר מקצועי ולכן אי אפשר להסיק ממנו על כלל אוכלוסיית הנשים הדתיות. אז למה בכל זאת היה חשוב לי (אוריה מבורך) לעשות את הסקר הזה?…
בתור פמיניסטית, השאלה מה מייחד לימוד נשי מאתגרת עבורי, כי היא נוגעת בכמה מוקשים : האם נשים אמורות לפעול, לחשוב, או לצורך העניין, ללמוד תורה, בצורה שונה מגברים? האם יש ערך בכך שאישה חושבת או לומדת דווקא באופן שנחשב ל”נשי”?…
תמיד אומרים לנו שמיניות נשית זה דבר מסתורי וחמקמק, ולעומת זאת מיניות גברית זה פשוט. אבל האמת היא שמיניות גברית היא דבר מסתורי לא פחות…
והרי לכם שאלה בהסתברות: בסדרה שעוסקת בשחקנים טורפי נשים, משחקים 3 גברים. מה הסיכוי שהסדרה תרד מהמסך אחרי עונה אחת בלבד, כי שניים משחקניה התגלו כטורפי נשים?…
הקטע הקצר הזה מכיל בתוכו כל כך הרבה בעיות, שאני מתקשה לבחור רק אחת כדי לכתוב עליה, ובכל זאת בחרתי אחת. אני משערת שהדיון בין יחימוביץ’ לקובן היה עמוק ועשיר יותר מהדקה וחצי שקיבלנו בפרומו, אבל לצורך ניתוח השיח, הציטוטים עומדים בפני עצמם, במנותק מהדוברים…
“אחר כך הבנתי שזה העולם ולשם כך נועדתי”. זהו לא ציטוט של אחת הדמויות ב”סיפורה של שפחה”, אלא של בחורה ישראלית אינטליגנטית, בעלת בחירה חופשית, שגילתה את נפלאות האפליקציה “אונליפנס”…
זוג חביב שנפגשו אחרי 3 שבועות של התכתבות רומנטית, מספרים היום את סיפורים באתר ווינט. מכירים את זה שמישהו משוחח אתכם, ואז הוא אומר איזה משהו כבדרך אגב, כאילו זה נון-אישיו, אבל בתוך תוככם נשמטת לכם הלסת?…
בקצה של מודעת הפרסומת הזאת יש הטרדה מינית, או ליתר דיוק, מישהי שמטרידים אותה מינית והיא לא מצליחה לגייס בתוכה את הכוחות לעצור את זה…
בתגובה לתמונה, לא יכולתי להתאפק וכתבתי תפילה לגבר למניעת טילים: ריבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם כָּל יָכוֹל אֲשֶׁר לֹא יִבָּצֵר מִמְּךָ מזימה, זכנו לִהְיוֹת גְּבָרִים טוֹבִים ואנושיים, וְהָאֵר עֵינֵנוּ לְהַבְחִין בַּנָּשִׁים, מִתּוֹך אַהֲבַת יִשְׂרָאֵל, שֵׁישׁ בָּהּ אוֹר, כְּבוֹד וָפֶלֶא…
צפיתי אתמול בשלוש השירים הראשונים בתחרות. עדן אלנה היתה השלישית. כפי שידעתי מראש מהתמונות שפורסמו בתקשורת, התלבושת של עדן אלנה היתה חשופה באופן חריג, אבל שום דבר לא הכין אותי למפגן הפורנו המבחיל של הזמרות שקדמו לה. בהשוואה אליהן עדן היא נזירה קתולית…
אחרי שקראתי את הפוסט המדהים הזה, אני לא מוכנה יותר לשמוע שום שיח פמיניסטי מעוות שמנסה לומר לך שלהיות שייכת, שייכת לאיש שלך, זה דיכוי. נשים לב כמה פעמים נועה חוזרת על המילים “שייכת”, ואין במילה הקדושה הזו שמץ של אלימות או הכנעה או ריצוי או דיכוי או פטראירכיה או שמטריארכיה, רק אהבה וברית…
לא הצלחתי למצוא תיעוד של הקטע מתוך “האח הגדול” שמסעיר את המדינה, אז אני לא יודעת מה ליאור כלפון אמר. אם מסתפקים במה שכתוב באתרים השונים, עולה התמונה הבאה: ליאור כלפון, (להלן- גבר), העמיד להדחה את גל גברעם (להלן- אישה), משום שהיא לבושה חשוף…
נכון, אני דוסית, אז לכאורה אני אמורה לצקצק על ה”פריצות” של המרצה. בנוסף לכך אני גם פמיניסטית, אז אני אמורה לצקצק על ה”שוביניזם” שלו. אבל אני לא מוכנה לתת לשיח המערבי את התענוג של הצטרפות לצקצקת הקבועה שמחפשת לה בכל פעם מושא כדי לתחזק על גביו את תדמית טוהר המידות של עצמה…
אז מסתבר שיש דף פייסבוק ששמו וידויים של בל”חים ובל”חיות .עצם קיומו של הדף הנפלא הזה הוא נושא בפני עצמו לפוסט. בשלב זה, אני (אוריה מבורך) רק רוצה לשתף אתכם בשאלה שנשאלה שם, ובתשובה שלי…
אם עדיין לא עקבתם אחרי הדף המדהים הזה, תעקבו דחוף. “ארצות הברית המועצות” הוא דף ישראלי שמוקדש כולו לסיקור הטרלול הפרוגרסיבי…
“אני לא יודעת מה העלית שגרם לבחורים לשלוח לך הודעות כאלה, אבל אי אפשר להעלות כל דבר. האישה קיבלה את מצוות הצניעות, בדיוק כדי לא להגיע למקומות האלה”…
אני מנסה להיכנס לראש שלהם. נערים דתיים בגיל תיכון, עורכים טקס-השבעה לחניכי השבט החדש בבני עקיבא מכיתה ט, ומאלצים אותם לבצע תנועות מגונות שממחישות…
לפני 150 שנה העולם המערבי החליט שלהיות “עמוק” זה דבר נחשב. לפני 60 שנה התחוללה המהפכה הלשונית בפילוסופיה, שגילתה לנו שהמציאות שלנו עשויה ממילים…
“בנים מוסריים יותר מבנות”. זו היתה מסקנתו של לורנס קולברג, חוקר פסיכולוגיה התפתחותית, שערך בשנות השישים מחקר על דילמות מוסריות אצל ילדים…
לכבוד חג סוכות, מכון אפרכסת מקדיש את הפוסט הזה לאחד הטקסטים המכוננים ביותר עבורו…
אז ככה זה עובד: אדם כלשהו מרגיש שהוא לא מעוניין להיכנס למיטה בדייט השלישי וגם לא בחמישי. בחברה חופשית, נורמלית והגיונית, האדם הזה לא אמור להרגיש מוזר…
אני מנסה להבין את העניין הזה של “אל תתפשרו”. יש כיום ערך חזק מאוד בעולם המערבי, לא להתפשר…
ילדה בת 11 סובלת מתסמונת נדירה שתביא למותה מזקנה, בסביבות גיל 13. “מקווים שנהניתם!”… בתמונה (בתוך המאמר), המלצה לסרטון שקפצה לי ביוטיוב…
הוידוי הזה שמצורף כאן בתמונה (במאמר), פורסם באופן אנונימי בדף ווידויים של הטכניון. יש כאן אשמה ובושה, וזה מזל גדול…
אז מה הבעיה בפורנו? העולם המערבי הנאור מציע שלל סיבות מדוע פורנו הוא שלילי: ניצול של נשים שלא באמת מעוניינות בכך, הצגת מיניות באופן משפיל ונטול רגש, הצגת מיניות באופן שלא תואם את המציאות…
אז למה בכל זאת אני מתעקשת על אשמה? לא מספיק שהצעירים הדתיים שונאים את עצמם, לאחר צפייה בפורנו, שצריך גם להעמיס עליהם עוד אשמה מסוג חדש?…
בשנים האחרונות צומח לו ז’אנר של העצמת נשים שמתבטא בהישג אחד ספציפי: להשתחרר מהצורך בזוגיות. לפי הז’אנר הזה, אם אישה משתחררת מהצורך בגבר, היא בעצם “חזקה”…
שיר חדש מבית היוצר של מות הרומנטיקה, ז’אנר שבו הנשים צריכות לא להצטרך אף אחד. לפני כן זו הייתה עדן אלנה, והפעם זו אגם בוחבוט…
לכבוד ערב שידוכי-הווטסאפ שהיה לי בעבר, אני [אוריה מבורך] רוצה להציף תסכול. זה קרה לי מספיק פעמים כדי לחשוד שיש כאן תופעה…
אני מנסה להבין איך מתפקד המשפט “אישה שמחליטה על עצמה”, בשיח המערבי שעוסק במיניות…
העדות הזו הופיעה באתר ‘מידע אמין על מין’, של המרכז הישראלי לחינוך מיני, בעמוד שעוסק ב”פעם הראשונה”. [אזהרת טריגר, אזהרת תוכן בוטה] …
כדי להיות “אנס”, צריכים להתקיים תנאים שנלמדים בחוג לקרימינולוגיה. כדי ש-30 גברים אקראיים יהפכו לאנסים, ביחד, זו לא קרימינולוגיה, זו סוציולוגיה…
מכירה את המשחק “סבבה והכל?” זה די פשוט: מציעים לך מישהו דמיוני לצאת איתו, ומנסים לראות איך תגיבי לפרט הזוי לגביו: “סבבה והכל, אבל אוכל קורנפלקס עם מיץ פטל”…
אני קוראת לו “בעלי”, ואני פמיניסטית. יותר מכך, אני קצת כועסת על חברותיי הפמיניסטיות שמשתמשות במילה “אישי”, “בן זוגי”, ושלל תחליפים. אני חושבת שזו טעות חמורה…
אני רוצה להתייחס לארבע טענות לעומתיות ששמעתי מנשים שונות, כתגובת נגד לטענה שהצעתי בקטע הקודם…
גברים דתיים יקרים, אני רוצה להגיד לכם תודה. כשכתבתי את הספר “מה את מבקשת”, התלבטתי מאוד אם לכתוב אותו בלשון רבים, לכולם, או בלשון אישה…
אחת ולתמיד: האם המשפט “אין אמת מוחלטת” סותר את עצמו? התשובה בסרטון… אז האם ההגות הפוסטמודרנית מבוססת על כשל לוגי בסיסי?…
לפני כמה חודשים, פגשתי תלמידה והיא סיפרה לי על מפגש שהיה לה עם אישה חילונית, שכנראה מצאה בתלמידה שלי, בחורה דתית, אוזן קשבת שעשויה להבין את הזעזוע שהיא חשה…