הרצאות לבחירתכם

מרצה: אוריה מבורך
ניתן להזמין לכל מקום בארץ, או לחלופין- בזום

0544858024 | mevoy1@gmail.com

פרטי ואישי בעידן השיתוף

האם לפעמים נדמה לכם שכיום כבר אין "פרטיות"? שכולם משתפים את כולם בלא אבחנה בין "אישי" ל"פומבי"? אתם צודקים. בואו נדבר על זה ונבין את זה לעומק.

מה קרה ל"פנימיות"?

פעם, "עומק" ו"שטחיות" כמו גם פנימיות" ו"חיצוניות", היו נתפסים כשני הפכים. כיום אנו חיים בעולם מבולגן: החיצוני איננו ההיפך מהפנימי. בואו ננתח ונבין מה זה עושה לנו.

תפקיד ה"רגש" בתרבות

בשנים האחרונות משמעות ה"רגש" הלכה ותפחה לממדי ענק, כאשר הרגש שלנו הפך להיות כלי לניצול בידי תרבות הצריכה. בואו לרכוש כלים לביקורת ולבירור עולמנו הרגשי.

דמיון הוא מציאות

אנו מוקפים כיום באינספור עולמות אלטרנטיביים שמציעים לנו מציאויות עם חוקים אחרים לגמרי. האם זו מציאות או דמיון? בואו להכיר את המציאויות השונות, ואת השפעתן על חיינו

מקום הילד בעולם המערבי

בשנים האחרונות הילד הפך להיות המקור למשמעות עבור העולם המערבי: הוא המקור לידע, לסמכות בבית, לתמימות האבודה ולביטחון רגשי עבור הוריו. איך זה לגדול בעולם כזה?

שיח המיניות המערבי: חידוד הבדלים

מיניות לא מתעצבת באופן "טבעי" אלא מושפעת מתרבות. בואו לעשות סדר בגישות השונות, לגלות את הכשלים של שיח המיניות המערבי, ולהציע לו אלטרנטיבה יהודית בריאה.

מהו "פוסט-מודרניזם"?

בהרצאה ננתח לעומק את התרבות היומיומית: ווטסאפ, קטעי מדיה, פרסומות, אופנה, ונברר כיצד מושגים כמו "ייחודיות", "רגש" ו"זהות" מושפעים מהתרבות הפוסטמודרנית.

מותגים, צריכה ותודעה

מהו "מותג" ומדוע ההשפעה שלו כל כך חזקה? מטרת ההרצאה איננה רק "לחסן" אותנו מפני השפעת המותגים, אלא בעיקר ללמוד באמצעותם על עצמנו. בואו ננתח את זה לעומק.

היחס ל"אחר"

בשנים האחרונות עלתה המודעות הקוראת לסובלנות . בהרצאה זו נעמוד על נקודות החוזק והחולשה של המוסר המערבי ביחסו אל ה"אחר", ונציע נקודת מבט מוסרית-יהודית.

מה קרה לדתיות בעידן הפוסטמודרני?

אידיאולוגיה", "אמת", "מחויבות", "אמונה", "רגש" , "זהות דתית", עברו כולם תמורה משמעותית בעידן הפוסטמודרני . בואו לעשות סדר בדברים, ולהכיר את השלכותיהם.

מה קרה ל"אני"?

לאחרונה השתנה היחס של האדם לעצמו באופן ניכר. בעקבות תרבות ה"סלפי" נדמה שאנו עסוקים בעצמנו באופן אגוצנטרי יותר מתמיד. האמנם? מה יש ב"אני" הזה שכה מושך אותנו?

מה קרה לזוגיות?

כאשר מדברים על זוגיות, מוכרחים לקחת בחשבון את הגורם המשמעותי ביותר שמשפיע עליה כיום: "השיטה". בואו להכיר את "השיטה", ולנתח את השפעתה על הזוגיות שלנו.

מה קרה לאהבה ולרומנטיקה?

מצד אחד, נדמה לנו שהאהבה הרומנטית מעסיקה כיום את כל ערוצי המדיה. מצד שני, נדמה לנו שהרומנטיקה מתה. יחד נכיר את הגורמים להתפוררות האהבה המערבית, ונקבל כלים לתיקון

נשיות – סדנא

מה זו נשיות? בואו נדבר על זה. להיות נערה דתיה בתרבות המערבית זו חוויה רבת קונפליקטים. יחד נרכוש כלים לביקורת התרבות ולבניה של זהות נשית מבוררת.

גבריות – סדנא

מה זו גבריות? בואו נדבר על זה. להיות נער דתי בתרבות המערבית זו חוויה רבת קונפליקטים. יחד נרכוש כלים לביקורת התרבות ולבניה של זהות גברית מבוררת.

מה קרה למחויבות ההלכתית?

העידן הפוסט-מודרני מתאפיין בהתרופפות המחויבות ההלכתית. איך זה קרה? בואו להכיר ולנתח לעומק את הגורמים להתרופפות הזו, תוך רכישת כלים להתמודדות.

האם יש סיכוי לציונות בעידן הפוסט'?

מקובל לחשוב שהעידן הפוסטמודרני שבו אנו חיים, מאיים על החינוך לאידיאולוגיה ציונית. האם זה נכון? בוא לגלות מתי הפוסטמודרניזם מאיים על הציונות, ומתי דווקא להיפך.

פוסט-מודרניזם בחדר המורים

אחת ההרצאות הקריטיות ביותר עבור אנשי חינוך דתיים. בואו לעשות סדר בשיחים הדתיים והאידיאולוגיים השונים בקרב צוות המורים, המחלחלים בעירבוביא אל תלמידינו.

משפחה בעידן הפוסט-מודרני

מצד אחד מוסד המשפחה מתפרק, מצד שני ההורות זוכה כיום להיות המקור המרכזי להגשמה עצמית. בואו להכיר את התמונה שמציב העולם המערבי בנוגע למוסד המשפחה, מזוויות שלא הכרתם…

צניעות בריאה

צניעות. אחד הנושאים המסובכים, הטעונים והחשובים שיש. בהרצאה זו ננתח את חולשות שיח הצניעות הקיים, נבקר גישות שונות בשיח המערבי, ונציע אלטרנטיבה לשיח צניעות בריא.

כיצד הפרסומות משפיעות עלינו כל כך?

לאחרונה נכנסו לשוק מניפולציות חדשות ומתוחכמות, שרובנו לא מזהים. ניתוח השיטות השיווקיות מסוגל ללמד אותנו הרבה על העולם שבו אנו חיים, ולאפשר לנו להתנגד.

מה קרה למוסריות בעידן הפוסט?

העידן הנוכחי מתאפיין לכאורה ברגישות מוסרית גבוהה מאי פעם. אבל מה קורה בחיי היומיום? האם אכן נעשינו טובים יותר? בואו להכיר תופעה חשובה מאין כמוה: "אסתטיזציה".

מה קרה לאבחנה בין טוב לרע?

העידן הפוסטמודרני מתאפיין בטשטוש הבדלים בין ניגודים. מושגי ה"טוב" ל"רע" נעשים יותר ויותר חמקמק. בואו להכיר את הדרכים המתוחכמות שבהן זה קורה, ואת השלכותיהן על חיינו.

מה קרה למושג האמת בעידן הפוסטמודרני?

רובנו יודעים לומר שבעידן הפוסטמודרני "אין אמת מוחלטת". האמנם? ואם אכן האמת המוחלטת מתה, מהן ההשלכות של מותה על חיינו? האם ייתכן שהתהליך הזה יכול להיות חיובי ומצמיח?